Hoe plaats ik een inbouwtoilet
Hoe plaats ik een inbouwtoilet
Hoe plaats ik een inbouwtoilet

 

Een inbouwtoilet, ook bekend als hangend of zwevend toilet, is handig. En niet alleen omdat je de vloer van je wc dan gemakkelijker schoon kunt houden. Het lawaai van het doorspoelen wordt in de meeste gevallen ook minder, aangezien de stortbak achter een wand verstopt zit. Bovendien ziet het er aantrekkelijker uit. Reden genoeg dus om je staande toiletpot in te ruilen voor een inbouwtoilet. We gaan er voor deze hoedoe van uit dat je bestaande afvoer gemakkelijk te verleggen is als dat nodig is, en dat je weet hoe dat moet. Handigheid en enige ervaring met loodgieten zijn dus een eerste vereiste. Beschik je daar niet over, dan kun je beter een vakman inschakelen.

Tips over het kopen van een inbouw toilet

Bij een inbouw toilet kunt u denken aan een zogenaamd hangend toilet, waarbij er sprake is van een frame dat ingebouwd kan worden. U kunt echter ook denken aan een inbouw toilet in een caravan. Om welke reden u ook op zoek bent naar informatie over een inbouw toilet, wij voorzien u van informatie. Zo zijn er hieronder een aantal handige tips opgesteld waar u rekening mee kunt houden bij het kopen van een inbouwtoilet.

1. Het traditionele toilet vervangen

Steeds meer mensen gaan bij het vervangen van een toilet of bij het plaatsen van een extra toilet over op een inbouw toilet. Deze heeft ten opzichte van het traditionele toilet een aantal voordelen. Een inbouw toilet is in diverse modellen leverbaar in uiteenlopende prijsklassen. U hebt dus een ruime keuze mogelijkheid voor het kopen van een inbouw toilet.

2. Budget, waterverbruik en spoelknoppen

Voordat u op pad gaat om een inbouw toilet te kopen is het raadzaam om te bepalen welk budget u daarvoor heeft. Ook doet u er verstandig aan om te bepalen of u zelf het inbouw toilet gaat plaatsen of dat u dit door een vakman laat doen. Als u zelf geen ervaring hebt met het plaatsen dan kunt u misschien beter overwegen dit door een vakman te laten uitvoeren. Bij het kopen van een inbouw toilet kunt u ook op letten op het waterverbruik van het toilet en of er een of twee spoelknoppen op zitten.

3. De bouwmarkt of eerst speuren op het net

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het kopen van een inbouw toilet. Zo kunt u direct naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt gaan om een inbouw toilet te kopen, maar kunt u voor een completer overzicht ook gebruik maken van internet.

4. Internet

Als u via internet op zoek gaat naar een inbouw toilet dan hebt u een veel grotere keuzemogelijkheid dan als u naar een bouwmarkt gaat. Bovendien kunt u zo rustig op uw gemak de inbouw toiletten met elkaar vergelijken. Dit heeft weer als voordeel dat u misschien hetzelfde model via internet goedkoper zult kunnen kopen.

5. Voordelen

Een van de voordelen van het kopen van een inbouw toilet is dat de ruimte waarin deze geplaatst wordt groter zal lijken dan als er een traditioneel toilet geplaatst zou worden. Doordat het toilet aan een frame bevestigd wordt s dit natuurlijk ruimtebesparend. Een ander voordeel is dat de vloer eenvoudiger schoon gehouden kan worden.

6. De plaatsing

Bij het plaatsen van een inbouw toilet moet u er rekening mee houden dat er aan de voorzijde minimaal 60 centimeter nodig is en aan beide zijkanten minimaal 20 centimeter ruimte. Bekijk van te voren ook goed of het noodzakelijk is om een leiding te verleggen. Hebt u twijfels over het plaatsen van het toilet huur dan een vakman in, dat zal veel ergernis voorkomen. Nog een laatste tip voor de verbouwing. Verwijder het oude toilet pas als u daadwerkelijk gaat beginnen aan de klus.

Ik hoop dat deze tips over een inbouw toilet kopen u van dienst zijn geweest en ik wens u veel succes bij het plaatsen van het toilet.

 179 total views,  1 views today